Чип тунинг и Пауър бокс


PSTuning - Начало |  За нас  |  Чип тунинг  |  Пауър бокс  |  Услуги  |  Въпроси и отговори  |  Контакти  | PSTuning - FacebookКакво представлява ЧИП ТУНИНГа ?

Навлизането на инжекционното впръскване тотално промени двигателите с вътрешно горене. За по-прецизна работа на двигателите се наложи електронното им регулиране. Това регулиране се извършва чрез различни електронни датчици от така наречения компютър на двигателя (ECU). В него се намират процесора, който управлява всички процеси и памет, в която е записан софтуера за това управление. Самото название “chip tuning” в превод означава настройка на софтуера в паметта. Чрез промяна на този софтуер, могат да се постигнат подобрения в мощността и въртящия момент на двигателя, както и премахването на различни ограничения, зададени заводски (максимална скорост и др.).

Get the Flash Player to see this player.


Какво може да се очаква от ЧИП ТУНИНГа ?

Чип тунинг

За атмосферни двигатели - увеличение на мощността и въртящия момент до 10% . За турбо моторите - до 30%. Освен повече мощност и по-голям въртящ момент, чрез чип тунинга е възможно и премахване на различни видове електронни ограничители (например ограничител на скоростта - най-често на 250 км, ограничителят на обороти и др.). След чип тунинг се увеличава и “чувствителността” на двигателя към педала на газта. Чрез чип тунинга се постига по-нисък разход на гориво, благодарение на подобрения въртящ момент при ниските обороти на двигателя.


Необходими ли са промени по двигателя ?

Оптимизирането на софтуера на управляващия блок на двигателя (ECU), не изисква други промени по автомобила. Смяната на оптимизирания софтуер се извършва по три начина в зависимост от модела на ECU-то:

1. Хардуерна подмяна на паметта в ECU-то

2. Препрограмиране на паметта през диагностичната конзола (OBD Tuning)

3. Препрограмиране на софтуера директно в ECU-то, в случай когато не е възможно подмяната     на хардуерния носител. (BDM tuning).

 

 


www.

PSTuning - ChipTuning and PowerBox

.net

София, бул. Овча купел 42

Тел/факс: (02) 955-70-80, 0886 990810

Copyright © 2003 - 2019 PS Global Trading ltd. All rights reserved